Fantastische recensies én prijzen voor verfilming ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’

Mijn bijzonder rare week met Tess draait deze hele zomer in de bioscoop! De film van regisseur Steven Wouterlood ging in februari 2019 in wereldpremière op het Internationale Filmfestival in Berlijn en reist sindsdien de wereld over langs festivals. Tot nu toe won de film 10 prijzen: onder andere de Gouden Slipper (de belangrijkste prijs) op het prestigieuze Zlin Festival in Tsjechië, de Grand Prize Audience Award op het New York International Children’s Film Festival en de publieksprijs in Zagreb. De film zal ook gaan draaien in onder andere Duitsland, Taiwan, Noorwegen, Denemarken, Polen en Frankrijk.

Laura van Dijk schreef het scenario, Joram Willink van BIND produceerde de film en de hoofdrollen zijn voor Sonny van Utteren (Sam), Josephine Arendsen (Tess), Julian Ras (Jorre), Jennifer Hoffman (moeder van Tess) en Tjebbo Gerritsma (vader van Sam).

 

NRC (★★★★) – Een film die zich kan meten met de beste Scandinavische jeugdfilms. … De bekroonde boeken van Woltz kennen lichtvoetige momenten maar zitten ook vol emotionele diepgang. Daarbij worden aanstekelijke avonturen afgewisseld met introspectieve levensvragen. Net als eerder de sterke tv-serie Gips levert dat nu met Mijn bijzonder rare week met Tess een uitstekende film op.

De Volkskrant (★★★★) – De triomftocht die Mijn bijzonder rare week met Tess maakt lang prestigieuze kinderfilmfestivals is terecht. … de kunst schuilt bij Wouterlood in de finesses: een blik van Sam, een frons van zijn vader. Kinderangsten zijn vaak net zo reëel als de neurosen van volwassenen, laat het zomerse drama zien.

Kidsweek (★★★★★) – Van het boek van Anna Woltz had geen mooiere film gemaakt kunnen worden

TV Krant (★★★★) – Een schot in de roos

Preview – De leukste en leerzaamste (jeugd)film van het jaar

Telegraaf (★★★★) – Een hartverwarmende familiefilm voor jong en oud