Het geheim van de stoere prinses

Rosalie Sophia is een prinses. Elke dag komt ze met het koninklijk vliegtuig naar school. In de lucht verwisselt ze haar prinsessenjurk voor een spijkerbroek en haar diamanten armband voor kralen van plastic.
Behalve haar beste vriend Alexander weet niemand dat Rosalie een prinses is. In de klas heet ze gewoon Roos. Ze wil niet anders zijn dan andere kinderen!
Maar dan moet haar school verhuizen naar een grijs gebouw van beton midden in de stad. Het lijkt wel een gevangenis. Rosalie bedenkt een plan om haar school te redden. Maar kan ze geheim houden dat ze een prinses is?

 

Anna Woltz & Roos van den Berg
Leopold, 2007
Leeftijd: 8 +
Prijs: € 12.95
ISBN: 9789025851224

 

Het geheim van de stoere prinses werd getipt door de Nederlandse Kinderjury 2008.

 

Inspiratie

 

Ik heb dit boek geschreven, maar de elfjarige Roos van den Berg heeft het verhaal bedacht. Roos is de winnares van de GEHEIM-wedstrijd 2007 en heeft me precies verteld hoe ze het verhaal over prinses Rosalie voor zich zag. Daarbij heeft ze veel uit haar eigen leven gebruikt: haar eigen naam, haar vriendinnen Lisa en Shivani, haar beste vriend Alexander – zelfs haar hond Lola. Die bestaan allemaal echt. Zou Roos dan misschien ook echt een prinses zijn? Achterin haar boek geeft ze het antwoord zelf:

‘Ja. Nou ja, in mijn fantasie blijf ik in elk geval altijd een prinses. Maar eigenlijk ben ik in het echt gewoon als Roos een doodnormaal meisje van elf jaar. Toen ik het verhaal bedacht was het wel op mezelf gebaseerd. Het is een droom van elk meisje om prinses te worden, dus waarom zou er dan geen boek over geschreven kunnen worden? Toen ik de Geheimwedstrijd won, voelde ik mezelf nog beter dan een prinses!’

Toen Het geheim van de stoere prinses in juni 2007 uitkwam, kreeg Roos een taart bezorgd met het omslag van haar eigen boek er op – en dertig exemplaren van Het geheim van de stoere prinses, zodat ze iedereen in haar klas een boek kon geven.

Roos van den Berg snijdt de Stoere Prinses-taart aan
Het geheim van de stoere prinses getipt door de Nederlandse Kinderjury 2008.