Zondag, maandag, sterrendag bekroond met Vlag en Wimpel!

Op 20 juni 2018 werden tijdens de Midzomerkinderboekenborrel de Zilveren Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels uitgereikt. Zondag, maandag, sterrendag werd bekroond met een Vlag en Wimpel!

Nora is uitvinder.
Boven op zolder verzint ze vleugels voor haar hond.
En een draak om haar grote broers bang te maken.
Maar dan krijgt Nora een nieuwe buurjongen.
Sep weet alles van de sterren.
Maar de aarde vindt hij stom.
Wat is er met hem aan de hand?
Kan Nora iets uitvinden om hem te helpen?

 

Met prachtige tekeningen van Annet Schaap
Dit boek is deel van de serie Tijgerlezen: een serie spannende, grappige boeken voor beginnende lezers.

 

Querido 2017
Leeftijd: 6+
Prijs: € 12,99
ISBN: 9789045121055

 

 

Hulp durven aanvaarden en samen sterk zijn; mooie indirecte thema’s in dit kleine verhaal waarin Woltz dezelfde soort gelaagdheid en suggestie als in haar 12+-boeken weet te verweven. De zinnen van maximaal tien woorden lezen uitermate prettig. Het wordt vaak onderschat hoe moeilijk het is om voor dit leesniveau te schrijven.
– Jaapleest.nl

 

Anna Woltz slaagt erin een spannend en humoristisch verhaal te schrijven in de serie Tijgerlezen, voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. Ze zullen zich gemakkelijk herkennen in de onzekere Sep, die vriendschap sluit met de ondernemende Nora. In dit verhaal met krachtige illustraties van Annet Schaap wordt duidelijk dat de verschillende competenties van kinderen waardevol en complementair kunnen zijn. Een volwaardig en inspirerend verhaal waar (kinder) problemen met een beetje fantasie op te lossen zijn.
– Juryrapport Griffeljury 2018