Naar de wolven

Geïllustreerd door Ingrid en Dieter Schubert

 

Fabeltje vindt het nieuwe speeltje van zijn bazen maar niets. Het mag op de bank en op tafel en in het grote bed. En het kan niet eens mooi zitten! Op een nacht heeft hij er genoeg van en sluipt naar het wiegje.

‘Kom,’ fluistert hij tegen het speeltje. ‘Klim op mijn rug. We gaan.’

‘Wat gaan we doen?’ vraagt Benjamin. ‘Waar gaan we heen?’

‘Naar de wolven,’ zegt Fabeltje.

 

Querido 2019
Leeftijd: 3+
Prijs: € 15,99
ISBN: 9789045123653

 

Anna Woltz vertelt het verhaal met weinig woorden, maar wel heel goed gekozen woorden. … De ware kunstwerken van Ingrid & Dieter Schubert sluiten naadloos op het verhaal aan en geven er zeker nog een extra dimensie aan.

– Friesch Dagblad

 

De betoverende tekeningen van Ingrid en Dieter Schubert sluiten naadloos aan bij de schitterende zinnen van Woltz. Net als het verhaal, is het spel met kleuren, structuren, details en perspectieven subtiel, maar zo vol diepte. En dat maakt dit boek spannend.

– Boekwijzer

 

Deze sprookjesachtige vertelling laat als in een droom zien wat jaloezie teweeg kan brengen, Fabeltje is van zijn troon gestoten. Wanneer hij begrijpt dat Benjamin de puppy hulpeloos is en zorg en bescherming nodig heeft, kan hij hem accepteren en echt kennis met hem maken. … prachtige kleuren en rijke taal

– Juryrapport Sardes-Leespluim januari 2020

 

Inspiratie

 

Toen ik mijn zoon Benjamin kreeg, was ik van plan om maandenlang niet te schrijven. Maar terwijl ik de eerste weken met een kleine baby in een draagdoek rondjes door de kamer liep, begonnen mijn hersens toch een verhaal te verzinnen. Over baby Benjamin en over Fabeltje, het hondje van mijn ouders. Fabeltje vond de nieuwe baby interessant, maar ook nogal raar: dat nieuwe wezen kon niks, maar zijn baasjes bléven maar zeggen hoe lief Benjamin was. Opeens begon hij te twijfelen: was hij nu nog wel de allerliefste?

Ingrid en Dieter Schubert maakten de betoverende illustraties bij dit verhaal.

En Benjamin? De echte Benjamin, bedoel ik… Die vond het een fantastisch idee – een reis op de rug van Fabeltje, dat wilde hij ook! Toen het boek er net was, heeft hij het zelfs een keer uitgeprobeerd. Zou het gaan, zitten op de rug van Fabeltje? Het mocht van ons maar héél even, want Fabeltje is geen sprookjeshond, maar een echte. En Benjamin is allang geen vederlicht baby’tje meer…