Het geheim van ons vuur

Wat ik je nu ga vertellen is geheim. Alleen Hanna en ik weten ervan. Het gaat over de tijd dat Sjoerd ziek was. Papa en mama deden niks. Nou ja, Sjoerd mocht de laptop van papa lenen en mama braadde een kiprollade. Maar Sjoerd at de kip niet op. Toen wist ik dat Hanna en ik iets moesten doen.

Dit is het verhaal van Tess van negen en Hanna van zes. Ze gaan hun zieke broer redden, maar daarvoor moeten ze iets heel ergs doen. Iets waar ze eigenlijk niet over durven te praten. Maar ze doen het toch, want Sjoerd moet beter worden. Dit is zijn enige kans…

 

Leopold, 2004
Leeftijd: 8 +
Prijs: € 12.95
ISBN: 9025844561

 

Inspiratie

 

In 2000 werd mijn zusje Sarah erg ziek, net als Sjoerd. Ze moest meteen naar het ziekenhuis. Mijn ouders en ik wisten niet wat we moesten doen om haar weer beter te maken. Ik deed net eindexamen op school, en vóór elk examen fietste ik even langs het ziekenhuis. Ik had het druk met leren, maar ik had natuurlijk wel tijd om heel erg ongerust te zijn.
Gelukkig is Sarah nu weer helemaal beter. Maandenlang heeft ze zware medicijnen gekregen, maar nu is ze weer zo gezond als een vis. Ze heeft Geneeskunde gestudeerd en is nu dokter. Als Sjoerd nog eens ziek wordt, kan mijn zusje hem dus helpen. En dan hoeven Tess en Hanna gelukkig nooit meer zoiets engs te doen als in Het geheim van ons vuur.

Het schaap Satijntje (de lievelingsknuffel van Hanna), bestaat echt. Ze is van mijn zusje en heet echt Satijntje, omdat de binnenkant van haar oren van satijn is. Toen Saskia Halfmouw tekeningen ging maken voor Het geheim van ons vuur, heb ik haar een foto van Satijntje gestuurd. Daarom zien de echte Satijntje en de getekende Satijntje er precies hetzelfde uit.

Satijntje
Hanna geeft een feest voor al haar dieren - Satijntje krijgt net een hapje eten. Tekening: Saskia Halfmouw.
Net als Hanna had - heb! - ik heel veel knuffeldieren.