Het geheim van held nummer zes

Flint is boos: zijn tweelingzusje Fieke kan alles beter. Ze wint prijzen en krijgt altijd de hoofdrol. Dus wanneer er een soort superman voor de deur staat, zal die wel weer voor Fieke komen.
Maar de man komt voor Flint. Flint is uitgekozen en moet mee naar een oude brandweerkazerne waar vijf kinderen logeren. Hij wordt Nummer Zes en krijgt les in hijskranen beklimmen, wonden verbinden en boze honden temmen. Maar waarom? Dan verdwijnt kind Nummer Eén. Lukt het Flint een held te worden?

 

Leopold, 2011
Leeftijd: 8 +
Prijs: € 12.95
ISBN: 9789025858490

 

Het geheim van Anna Woltz

 

Ik ben geen held. Ik ben nog nooit zo dapper geweest als Flint. Het lijkt me doodeng om mensen te moeten bevrijden uit een zinkende auto en boeven vangen kan ik niet. Eén keer is er ingebroken bij mijn ouders thuis, en toen zat ik in bad. Mijn moeder wilde juist mijn zusje van drie in bed gaan stoppen, toen ze twee dieven tegenkwam in de gang.
‘Hee,’ zei mijn kleine zusje verbaasd. ‘Twee meneren.’
‘Maak dat jullie wegkomen!’ riep mijn moeder streng. Ze had mijn zusje op de arm, dus ze kon niet wegrennen of keihard gaan gillen. Ze moest dapper zijn. En dat lukte ook. De dieven sloegen op de vlucht.
En al die tijd zat ik dus in bad. Dat zou Superman nooit overkomen.
Toch voel ik me soms een held. Thuis achter mijn computer heb ik superkrachten: wanneer ik aan het schrijven ben, laat ik de mooiste en gekste dingen gebeuren. Ik kan mijn hoofdpersonen grappig en dapper maken, of onhandig en bang. Ik kan een dier verzinnen met zilveren vleugels, gouden manen en de staart van een ezel, en als ik wil, dan barst dat dier zomaar in tranen uit. Of het doet een dansje.
En als mijn lezers dan ook nog een beetje gaan geloven in dat dier – als ze moeten slikken wanneer het doodgaat, en juichen als het weer tot leven komt – dan voel ik me echt een held. Dan ben ik SuperAnna.

Kinderboekenweek 2011: bij Broese in Utrecht.